Bananenbroodpudding met yoghurt

35
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de eieren, een vierde van de basterdsuiker en twee derde van de yoghurt, water en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar. Scheur het brood in stukken en dompel het onder in het yoghurtmengsel tot het in circa 5 minuten helemaal volgezogen is. Pel de bananen en snijd de helft in grove stukken. Kneed de stukken banaan en een snufje zout door de broodpap maar maak het niet te fijn. Vet de aluminiumbakjes in met olie en bestrooi met de helft van de resterende basterdsuiker. Snijd de resterende banaan in de lengte doormidden en leg ze in de vorm. Snijd de boter in blokjes en verdeel de helft over de bodem van de vorm. Schep de helft van de broodpap met banaan erover, verdeel de rest van de boter en suiker erover en schep het laatste gedeelte broodpap erop. Bak de broodpudding 25-35 minuten in de oven. Haal de broodpudding uit de oven en laat omgekeerd afkoelen.

Serveren
Serveer de broodpudding met de overgebleven yoghurt.

Ingredienten

4
Personen

Bananenbroodpudding met yoghurt

  • 4 eieren
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 300 g yoghurt
  • 100 ml water
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 0.5 oud brood
  • 4 rijpe bananen
  • zonnebloemolie
  • 75 g boter

Extra nodig

  • aluminium bakje
  • plastic afdekfolie
Geef je waardering
35