Vlaaideeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm, haal de pan van het vuur en los
de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.
Meng in het kuiltje boter, ei, suiker en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij
beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met
bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5
millimeter. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.
Snijd de rest van het deeg van de rand. Leg bakpapier op het deeg en vul met de
blindbakbonen. Bak de bodem circa 15 minuten in de oven, verwijder de blindbakbonen
en het bakpapier en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen. Bestrijk de
bodem met pindakaas.
Korianderkaramel
Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw
aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en
roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Pluk en hak de koriander en
meng door de karamel. Breng op smaak met een beetje zout. Laat de
korianderkaramel afkoelen en verdeel over de pindakaas op de vlaaibodem.
Pinda-nougatine
Verwarm de oven op 160 ºC en rooster de pinda’s
circa 6 minuten in de oven of tot de karamel voor de nougatine klaar is. Karamelliseer
de suiker en meng de pinda’s erdoor. Verdeel de pinda’s over een vel bakpapier
en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.
Opmaak
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak
met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven slagroom rondom de taart en vul de
bovenkant van de taart op met slagroom. Pel en snijd de banaan in plakjes en
verdeel over de taart. Bestrooi met de pinda-nougatine en bestuif met
cacaopoeder.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
banana-peanut monkey pie
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee