Banana-peanut monkey pie

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Vlaaideeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm, haal de pan van het vuur en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje boter, ei, suiker en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Snijd de rest van het deeg van de rand. Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 15 minuten in de oven, verwijder de blindbakbonen en het bakpapier en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen. Bestrijk de bodem met pindakaas.

Korianderkaramel
Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Pluk en hak de koriander en meng door de karamel. Breng op smaak met een beetje zout. Laat de korianderkaramel afkoelen en verdeel over de pindakaas op de vlaaibodem.

Pinda-nougatine
Verwarm de oven op 160 ºC en rooster de pinda’s circa 6 minuten in de oven of tot de karamel voor de nougatine klaar is. Karamelliseer de suiker en meng de pinda’s erdoor. Verdeel de pinda’s over een vel bakpapier en laat afkoelen. Maal tot nougatine in het bakje van de staafmixer.

Opmaak
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven slagroom rondom de taart en vul de bovenkant van de taart op met slagroom. Pel en snijd de banaan in plakjes en verdeel over de taart. Bestrooi met de pinda-nougatine en bestuif met cacaopoeder. 

Ingredienten

1
Porties

Vlaaideeg

  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 250 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 30 g roomboter
  • 1 ei
  • 3 el pindakaas

Korianderkaramel

  • 100 g suiker
  • 75 ml slagroom
  • 60 g roomboter
  • 4 takjes koriander

Pinda-nougatine

  • 60 g suiker
  • 60 g pinda's

Opmaak

  • 300 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 2 bananen

Extra nodig

  • plasticfolie
  • vlaaivorm
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • staafmixer + bakje
  • spuitzak
  • gekartelde spuitmond
  • cacaopoeder om te bestuiven
Geef je waardering
0