Ken je de grap over worteltjestaart? Die is dus achterhaald, in 2021 draait het allemaal om de wortelcupcake. Een heerlijke en verassende smaak.

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Cupcakes

  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 3 rijpe bananen
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 150 g wortel

Topping

  • 300 ml slagroom
  • 1/2 el poedersuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 banaan
  • 50 g frambozen
  • 4 takjes rode bessen
  • 50 g blauwe bessen

Extra nodig

  • cupcaketray
  • papieren cupcakevormpjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1: cupcakes 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de cupcaketray. Kluts de eieren en voeg het vanille-extract, olie, en de bruine- en kristalsuiker toe. Klop het geheel luchtig. Prak de bananen met een vork en rasp de wortel. Meng de banaan en de wortel door het beslag. Zeef de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, zout en de kaneelpoeder boven het beslag en meng alles goed door elkaar. Verdeel het beslag over de cupcaketray. Bak de cupcakes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen. 

Stap 2: topping 
Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract tot yoghurtdikte. Verdeel over de cupcakes. Snijd de banaan in plakjes. Garneer met plakjes banaan en de rest van het fruit. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Geef je waardering

28
Banaan-wortelcupcakes
Banaan-wortelcupcakes