De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

balinees gemarineerde vis

Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Schil de sjalotten en hak fijn. Hak de chilipepers, sjalot, knoflook, sereh, gember, tomaat, trassi, kurkuma, tamarindepulp, 50 ml olie, zout en pinda’s in de keukenmachine fijn.

25 min kooktijd
Balinees gemarineerde vis

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Schil de sjalotten en hak fijn. Hak de chilipepers, sjalot, knoflook, sereh, gember, tomaat, trassi, kurkuma, tamarindepulp, 50 ml olie, zout en pinda’s in de keukenmachine fijn. Voeg al draaiende het water toe, zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in een pan laat het inkoken op laag vuur, totdat het vocht verdampt is en goudgele pasta overblijft. Deze pasta is eventueel goed in porties in te vriezen. Marineer de vis in de kruidenpasta en wrijf goed in. Breng de rijst aan de kook in water en stoom droog. Snijd de broccoli en paprika in stukjes en wok in een scheutje olie. Grill de vis en serveer samen met rijst, gewokte broccoli en paprika.

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker