Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Baklava

  • 250 g ongezoute gepelde pistachenoten
  • 250 g boter
  • 30 vellen filodeeg
  • 500 g suiker
  • 250 ml water

Extra nodig

  • 1 bakblik 30 x 30 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Beleg de ingevette bakvorm met 15 lagen filodeeg, bestrijk elke laag (of elke 2 lagen) met gesmolten boter. Bestrooi met de pistachenoten en leg hierop weer 15 lagen met boter bestreken filodeegvellen. Snijd de baklava in de bakvorm in vierkantjes en besprenkel met ruim boter. Bak de baklava circa 35 minuten in de voorverwarmde oven. Kook een siroop van suiker met water. Giet de suikersiroop over de gebakken baklava en laat afkoelen.

Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

1396
Baklava