De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Baklava met walnoten

Geen pistache-fan? Dan is dit baklava-recept van Mounir iets voor jou. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Baklava

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

"Baklava kun je met verschillende ingrediënten en in verschillende vormen maken. Mijn versie bestaat uit zeven rolletjes die ik voor het bakken alvast in zessen snijd. Net als lasagne kun je baklava ook laagje voor laagje opbouwen."

Bereidingswijze

Voorbereiding baklava met walnoten

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in met roomboter.

  2. Smelt de roomboter in een pannetje. Snijd het baklavadeeg op dezelfde breedte als de bakvorm en bewaar het in een schone droge keukendoek om uitdrogen te voorkomen.

  3. Verwarm in een pan 300 gr honing met 20 ml oranjebloesemwater en houd dit mengsel warm.

  4. Roer in een mengkom de gezouten roomboter, 500 g gemalen walnoten, de rest van de honing en het oranjebloesemwater en de kaneel door elkaar. Verdeel het mengsel in zeven gelijke porties (van circa 90 g).

Bereiding baklava met walnoten

  1. Bestrijk een vel baklavadeeg met gesmolten roomboter. Leg er een tweede vel op en bestrijk dat ook. Neem één portie van het walnotenmengsel en verdeel dat onderaan over het baklavadeeg.

  2. Rol dit het deeg op tot een staaf, leg deze in de bakvorm en bestrijk met gesmolten roomboter. Maak de rest van de staven op dezelfde manier.

  3. Snijd elke staaf met een scherp mes meteen in zessen. Bak de baklava in circa 25 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  4. Neem de bakvorm uit de oven en verdeel de warme honing over de baklava. Garneer meteen met de rest van de fijngemalen walnoten.

  5. Laat de baklava minimaal 3 uur afkoelen voordat je ervan gaat genieten. 

    Dit recept is afkomstig uit het boek Lekker Arabisch van chef Mounir Toub

    ISBN: 9789021575940
    Prijs: €24,99
    Verschijningsdatum: 15 april 2020
    Kosmos Uitgevers

Variatie voor het recept van baklava

Experimenteren met recepten is hartstikke leuk om te doen. In dit recept voor baklava gebruik je walnoten tussen de lagen van filodeeg. In het originele recept gebruik je meestal pistachenoten. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.