Voorbereiding baklava met walnoten
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de bakvorm in met roomboter.
-
Smelt de roomboter in een pannetje. Snijd het baklavadeeg op dezelfde breedte als de bakvorm en bewaar het in een schone droge keukendoek om uitdrogen te voorkomen.
-
Verwarm in een pan 300 gr honing met 20 ml oranjebloesemwater en houd dit mengsel warm.
-
Roer in een mengkom de gezouten roomboter, 500 g gemalen walnoten, de rest van de honing en het oranjebloesemwater en de kaneel door elkaar. Verdeel het mengsel in zeven gelijke porties (van circa 90 g).
Bereiding baklava met walnoten
-
Bestrijk een vel baklavadeeg met gesmolten roomboter. Leg er een tweede vel op en bestrijk dat ook. Neem één portie van het walnotenmengsel en verdeel dat onderaan over het baklavadeeg.
-
Rol dit het deeg op tot een staaf, leg deze in de bakvorm en bestrijk met gesmolten roomboter. Maak de rest van de staven op dezelfde manier.
-
Snijd elke staaf met een scherp mes meteen in zessen. Bak de baklava in circa 25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
-
Neem de bakvorm uit de oven en verdeel de warme honing over de baklava. Garneer meteen met de rest van de fijngemalen walnoten.
-
Laat de baklava minimaal 3 uur afkoelen voordat je ervan gaat genieten.
Dit recept is afkomstig uit het boek Lekker Arabisch van chef Mounir Toub
ISBN: 9789021575940
Prijs: €24,99
Verschijningsdatum: 15 april 2020
Kosmos Uitgevers
0 reacties