Gebakken banaan? Ja, je leest het goed. Voor de zoetekauw die geen genoeg kan krijgen van de Indische keuken is dit recept ideaal. Lekker op ieder moment van de dag. 

Danny Jansen

Ingredienten

6
Personen

Ingrediënten

  • 7 el bloem
  • 7 el zelfrijzend bakmeel
  • 4 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 kg bakbananen, ongeveer 3 stuks, beetje rijp
  • poedersuiker

Extra nodig

  • Frituurpan gevuld met zonnebloemolie
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Stap 1: 
Meng in een ruime kom de bloem met het zelfrijzend bakmeel. Meng hier de suiker en zout doorheen. Voeg al roerend met een garde koud water toe tot je een glad en stevig beslag hebt. Voeg eventueel wat suiker of zout toe naar smaak. Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten. 

Stap 2: 
Pel de bakbananen. Snijd iedere banaan in ongeveer 6 stukken.  

Stap 3:
Verwarm de frituur voor op 180 °C. 

Stap 4: 
Haal de stukjes banaan één voor één door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met het beslag. Laat ze voorzichtig in de frituur glijden. Bak de bananen rondom goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de bakabana met een beetje poedersuiker. 

Geef je waardering

34
bakabana.jpg