De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bakabana

Gebakken banaan? Ja, je leest het goed. Voor de zoetekauw die geen genoeg kan krijgen van de Indische keuken is dit recept ideaal. Lekker op ieder moment van de dag. 

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
bakabana.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Gebakken banaan? Ja, je leest het goed. Voor de zoetekauw die geen genoeg kan krijgen van de Indische keuken is dit recept ideaal. Lekker op ieder moment van de dag. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Meng in een ruime kom de bloem met het zelfrijzend bakmeel. Meng hier de suiker en zout doorheen. Voeg al roerend met een garde koud water toe tot je een glad en stevig beslag hebt. Voeg eventueel wat suiker of zout toe naar smaak. Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten. 

Stap 2: 
Pel de bakbananen. Snijd iedere banaan in ongeveer 6 stukken.  

Stap 3:
Verwarm de frituur voor op 180 °C. 

Stap 4: 
Haal de stukjes banaan één voor één door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met het beslag. Laat ze voorzichtig in de frituur glijden. Bak de bananen rondom goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de bakabana met een beetje poedersuiker. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.