De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

b’stilla

90 min kooktijd
B’stilla

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C. Pel de ui en snijd in grove stukken. Gaar de kip met de ui, saffraan, gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, citroen en zout in water in circa 45 minuten.

Haal de bouillon door een zeef. Pluk en snijd het kippenvlees fijn. Hak de koriander, meng het met het kippenvlees en breng op smaak met een scheut bouillon, zout en peper.

Maak de wortel schoon en snijd samen met de courgette in blokjes, fruit kort aan in olijfolie. Blus af met een scheut kippenbouillon, laat circa 5 minuten inkoken en daarna afkoelen. Rooster de amandelen in de koekenpan, voeg de suiker toe, laat licht karamelliseren en hak de amandelen. Meng de massa door elkaar, samen met het ei.

Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie en leg ze op platte taartvorm. Beleg het midden van het deeg met wortel, courgette, kip en amandelen en vouw dicht. Klop het ei los en bestrijk het deeg. Vouw het deeg dicht en leg er nog een plak bovenop.

Bak de taart circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de b’stilla met poedersuiker en kaneelpoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker