Avocadococktail met komkommertartaar

5
Gemiddeld
Avocadococktail met komkommertartaar

Bereidingswijze

3 uur en 30 minuten kooktijd
6 uur en 30 minuten totale tijd

Avocadomousse

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Komkommertartaar

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering

  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.

Opbouw

  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.


Ingredienten

4
Personen

Avocadococktail met komkommertartaar

  • 3 avocado's
  • 2 limoenen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 komkommer
  • 0.5 Galia meloen
  • 1 bos Thaise basilicum
  • 1 gele grapefruit
  • 50 g zeewier
  • 2 el cottage cheese
  • 50 g gemixte kiemen
  • 50 g zeekraal
  • 30 g pistachenoten

Extra nodig

  • blender
  • meloenboor/pommes parisienneboor
  • droogmachine
Avocadococktail met komkommertartaar
Geef je waardering
5