Avocadococktail met komkommertartaar

12
Gemiddeld
Avocadococktail met komkommertartaar

Ingredienten

4
Personen

Avocadococktail met komkommertartaar

  • 3 avocado's
  • 2 limoenen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 komkommer
  • 0.5 Galia meloen
  • 1 bos Thaise basilicum
  • 1 gele grapefruit
  • 50 g zeewier
  • 2 el cottage cheese
  • 50 g gemixte kiemen
  • 50 g zeekraal
  • 30 g pistachenoten

Extra nodig

  • blender
  • meloenboor/pommes parisienneboor
  • droogmachine

Bereidingswijze

3 uur en 30 minuten kooktijd
6 uur en 30 minuten totale tijd

Avocadomousse

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Komkommertartaar

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering

  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.

Opbouw

  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.


Avocadococktail met komkommertartaar
Geef je waardering
12