Bodem
Hak de dadels. Rooster de amandelen in een droge pan. Mix de gehakte dadels met geroosterde amandelen en kokos. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakringen in en zet ze op het bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem over de bakringen en druk het stevig aan. Laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
Aloë coulis
Verwarm een koekenpan met het limoensap en de kristalsuiker. Rasp de schil van de citroenen erboven en roer tot de suiker is opgelost. Laat zachtjes inkoken, draai dan het vuur laag en kook circa 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Snijd de boven- en onderkant van de aloë vera en snijd het doorschijnende vruchtvlees in lange dunne reepjes. Voeg toe aan de marmelade en laat circa 30 minuten intrekken.
Avocadocheesecake
Prak de avocado fijn met een vork en klop samen met de mascarpone en maple syrup met een mixer. Begin op lage snelheid met kloppen en klop op steeds hoger tempo tot het mengsel slagroomdikte is. Voeg een snufje zout toe en roer door. Stort de cheesecakevulling op de bodems en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat nog circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
Mangosalsa
Verwijder de schil van de mango en snijd in vierkante blokjes. Hak de muntblaadjes. Meng de mango met de munt en aloë verabloemen. Haal de cheesecakes uit de bakvormen en leg ze op borden.
Serveren
Garneer elke cheesecake met blokjes mango, de fijngehakte muntblaadjes en aloë verabloemen. Giet de aloë coulis om de avocadocheesecakes op het bord.
0 reacties