Avocado gevuld met coquilles
Maak de coquilles schoon. Pers de limoenen uit. Pluk en hak de koriander grof. Snijd de rode peper fijn. Meng de coquilles met limoensap, koriander, rode peper en olie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de coquilles circa 30 minuten in de koelkast. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en hol de avocado’s uit met een parisienneboor. Bewaar de uitgeholde avocado’s. Meng de avocadobolletjes met de coquilles en schep de salade in de avocadoschil.
Langosta Criolla
Breng water met zout aan de kook en kook de kreeften in circa 10 minuten gaar. Maak ze schoon en snijd het vlees in grove stukken. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Vijzel de rawit. Pluk en snijd de koriander grof. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en paprika. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 5 minuten. Voeg de kreeft en laurierblad toe en laat op laag vuur circa 5 minuten sudderen. Blus af met sherry. Voeg de rawit, worcestersaus en koriander toe laat nog circa 5 minuten sudderen. Snijd de limoen in 4 partjes. Serveer met brood en limoen.
Chayotessalade
Breng water met zout aan de kook. Kook de chayotes in circa 25 minuten gaar. Laat ze uitlekken en circa 5 minuten afkoelen. Halveer de chayotes, snijd de helften in 4 repen en leg ze in de koelkast. Hak de rode peper fijn. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Meng olie, azijn, peper en oregano en breng op smaak met zout. Breng de chayotes op smaak met de dressing en garneer met ui.
Laat je verrassen door deze door deze heerlijke veelzijdige voorgerechtjes!
0 reacties