De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

augurkensoep met kip

120 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Augurkensoep met kip

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kippenbouillon

Pel en snijd de ui in stukken. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Halveer de prei en snijd de prei in stukjes. Doe de groente in een vergiet en spoel schoon onder de kraan. Leg de kippenbouten op de bodem van een pan en doe de groente erop. Kneus de peperkorrels door er een pan op te zetten en er met je volle gewicht op te drukken en voeg ze met de foelie toe aan de pan. Snijd de onderste stelen van de bladpeterselie af en voeg ze toe aan de pan. Bewaar de blaadjes voor later. Schenk het water in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag zodat de bouillon niet gaat koken en schep het schuim dat boven komt drijven steeds weg met een soeplepel. Laat de bouillon op deze manier circa 2 uur trekken.

Knoflookboter

Pel en snijd de knoflook heel fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de zachte boter met de knoflook, de helft van de peterselie en een klein beetje zout en peper. Leg een baan dubbel plasticfolie op het aanrecht en verdeel de boter er in een baan over. Rol de boter in het plastic en rol de uiteindes strak aan. Leg er een knoopje in en bewaar de boter in de koelkast.

Kippenbouillon zeven

Schep de kippenpoten met een schuimspaan op een bord en laat afkoelen tot ze handwarm zijn. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Alles wat in de zeef ligt, mag weg. Breng de soep aan de kook.

Groente augurkensoep snijden

Voeg de farfalle toe aan de bouillon. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, snijd de peper in ringetjes en voeg toe aan de bouillon. Schil en snijd de bleekselderij in halve maantjes en de wortel in blokjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes en roer alle groente door de bouillon.

Augurkensoep afmaken

Pluk het kippenvlees van de botten en voeg het vlees toe aan de soep. Snijd de augurken in fijne reepjes en voeg ze samen met het augurkenvocht toe aan de soep. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat de soep nu niet meer koken. Meng de rest van de gehakte peterselie door de soep.

Aan tafel!

Haal de folie van de knoflookboter en snijd de boter met een warm mes in plakjes. Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Schep de augurkensoep in soepborden en leg het stokbrood en de knoflookboter erbij.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker