Tomatensaus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de ui, knoflook, gerookte paprikapoeder, laurier en tijm toe en fruit circa 2 minuten. Voeg de passata, een beetje zout en de rode wijn toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal.
Pesto-ricottavulling
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers het sap eruit.
- Mix in een staafmixerbakje eenderde van de rucola, knoflook, basilicum, pijnboompitten, tweederde van de Parmezaanse kaas, olijfolie en de citroenrasp tot pesto. Breng op smaak met de helft van het sap van de citroen en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje knoflookolie in een koekenpan en wok de spinazie en de resterende rucola circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de pesto met de gewokte spinazie, rucola en de ricotta.
Auberginerolletjes
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Smeer de plakken in met de knoflookolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de aubergine circa 5 minuten. Blus af met de andere helft van het citroensap.
- Vul de aubergineplakken met een lepel pesto-ricottavulling en rol op.
- Leg de auberginerolletjes in de ovenschaal met de tomatensaus.
- Rasp de resterende Parmezaanse kaas erover.
- Bak de auberginerolletjes in tomatensaus circa 20 minuten.
Meld je aan en praat mee