Asperge-brie slof

4
Makkelijk
Asperge-brie slof

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Asperge-brie slof
Verwarm de oven voor op 230 ºC. Blaker de paprika’s in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten zwart. Pof de paprika’s circa 10 minuten in een dichtgeknoopt plasticzakje. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges circa 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen in ijswater. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de brie in plakken van 5 millimeter dik. Haal het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s met de ui, knoflook en een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van circa 40x40 cm. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg 1 centimeter van de zijkant in en prik het binnenste gedeelte in met een vork. Zo zorg je ervoor dat de buitenste rand meer gaat rijzen dan de binnenkant. Smeer het binnenste kader in met de paprikavulling en beleg met brie en asperges. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het deeg. Bak de slof in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Rucolapesto
Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de rucola, pijnboompitten en knoflook, roer de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pesto bij de asperge-brieslof.

Ingredienten

4
Personen

Asperge-brie slof

  • 4 rode paprika's
  • 1 bos groene asperges
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 350 g brie
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Rucolapesto

  • 1 teentje knoflook
  • 75 g rucola
  • 40 g pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • bakpapier
  • plasticzakje
  • ijswater
  • bloem om te bestuiven
  • deegroller
  • vijzel
Asperge-brie slof
Geef je waardering
4