Arubaanse burger

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst met bonen
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de bonen af onder de kraan en voeg ze, circa 2 minuten voordat de rijst gaar is, toe.

Burger
Pel de snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en pica. Vorm er platte burgers van. Verhit een grillpan en gril de burgers om en om in circa 4 minuten gaar.

Salsa
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Pluk en hak de koriander en peterselie. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de chilisaus, hoisin, sesamolie en het sap van de limoen.

Serveren
Schep de rijst in het midden van het bord en leg hier de burger op. Schep er een flinke lepel salsa bij.

Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel.

 

Ingredienten

4
Personen

Rijst met bonen

  • 300 g meergranenrijst
  • 400 g kidneybonen

Hamburger

  • 1 ui
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl pica (madame Jeanette pasta of sambal kan ook)

Salsa

  • 1 mango
  • 4 tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 4 el chilisaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
3