De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arubaanse burger

Een heerlijke burger in de Arubaanse stijl met mangosalsa, rijst en bonen.

30 min (voor)bereidingstijd
Arubaanse burger

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst met bonen
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de bonen af onder de kraan en voeg ze, circa 2 minuten voordat de rijst gaar is, toe.

Burger
Pel de snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en pica. Vorm er platte burgers van. Verhit een grillpan en gril de burgers om en om in circa 4 minuten gaar.

Salsa
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Pluk en hak de koriander en peterselie. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de chilisaus, hoisin, sesamolie en het sap van de limoen.

Serveren
Schep de rijst in het midden van het bord en leg hier de burger op. Schep er een flinke lepel salsa bij.

Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel.

 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker