Argentijnse garnalenlollies

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gambagehakt
Leg een aantal satéprikkers in een glas met water (dan verbranden ze niet tijdens het grillen). Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal.
Hak de koriander grof. Pel en plet de knoflook. Hak de rode peper grof.
Pureer het rundergehakt met de gamba's, koriander, knoflook, de rode peper, paneermeel en de sojasaus in een keukenmachine. Voeg als het gehakt nog te nat is extra paneermeel toe.

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en maak met twee lepels bolletjes van het gehaktmengsel. Bak ze om en om 3 minuten. Laat ze daarna in circa 5 minuten afkoelen in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.

Verwarm de grill of grillpan. Prik in elke vleesballetje een vochtige satéprikker en vet de balletjes in met olie. Gril ze aan beide kanten tot er bruine strepen zichtbaar zijn.

Saus
Hak de rode peper fijn in de keukenmachine. Schep deze rode peperpasta samen met de pindakaas, kokosmelk, sojasaus en suiker in een steelpan. Rasp en pers de limoen boven de pan. Schil de gember en rasp de gember boven de pan.
Verwarm al roerend met een garde tot de saus licht is ingedikt. Laat de saus niet koken.

Serveer de garnalenlollies met mayonaise, ketchup en de zelfgemaakte pindasaus.

Ingredienten

4
Personen

Gambagehakt

  • 450 g gamba's
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 rode peper
  • 250 g rundergehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 el sojasaus
  • zonnebloemolie

Saus

  • 0.5 rode peper
  • 5 el pindakaas met stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 2 cm gemberwortel

Extra nodig

  • keukenmachine
  • satéprikkers
  • grill of grillpan
Geef je waardering
0