De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische ovenschotel

45 min kooktijd
Arabische Ovenschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vleesvulling
Verhit olie in een koekenpan en rul het gehakt. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt. Voeg kaneel, komijn, kurkuma, tomatenpuree en honing toe. Roer door elkaar en blus af met de bouillon en laat het een half uur stoven.

Groentevulling
Snijd de courgette in blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin. Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee. Hak de peterselie en de koriander en voeg ze toe aan het courgettemengsel.

Aardappelvulling
Kook de aardappels gaar. Wel de couscous 10 minuten in warm water. Roer de couscous los met een vork. Pureer de aardappels, verwarm melk in een pannetje en roer het samen met olijfolie door de aardappels. Roer de couscous door de aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel er als laatste de aardappelvulling erover. Zet de ovenschotel in de oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker