Arabische mosselsamosa’s

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd
Deeg
Maak een kuiltje in de bloem, strooi zout over de rand van de bloem en meng in het kuiltje de olie met water en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Mosselen
Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil en snijd de peen in plakken en de prei in ringen. Verhit een klontje boter in een mosselpan, voeg de groente toe en bak kort aan. Voeg de mosselen toe, blus af met witte wijn en kook circa 6 minuten met de deksel erop tot de schelpen open staan. Schud de mosselen in die tijd 3 keer om. Laat de mosselen afkoelen en haal de mossel uit de schelp.

Vulling
Pel en snipper de sjalot. Snijd de lente-ui en de gedroogde abrikozen in stukjes. Meng in een kom de lente-ui, sjalot, krenten, abrikozen, ras-el-hanout en roomkaas.

Samosa’s

Verwarm de oven op 200 ºC. Rol het deeg uit tot een grote, dunne plak. Snijd het deeg in repen van 7cm bij 20cm. Bevochtig de repen deeg met een beetje water. Leg een eetlepel vulling aan de onderkant van elke reep deeg. Vouw het deeg in een driehoek om de vulling heen, kantel het pakketje, draai en vouw weer dicht. Bak de samosa’s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

35
Porties

Mosselen

  • 500 g mosselen
  • 1 ui
  • 1 waspeen
  • 1 kleine prei
  • 50 g boter
  • 200 ml witte wijn

Deeg

  • 450 g bloem
  • zout
  • 2 el arachideolie
  • 250 ml warm water

Vulling

  • 1 sjalot
  • 1 lente-ui
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl krenten
  • 100 g roomkaas

Extra nodig

  • olie om in te frituren
  • keukenpapier
  • plasticfolie
Geef je waardering
0