De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische mosselsamosa’s

25 MIN
Arabische mosselsamosa’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem, strooi zout over de rand van de bloem en meng in het kuiltje de olie met water en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Mosselen
Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil en snijd de peen in plakken en de prei in ringen. Verhit een klontje boter in een mosselpan, voeg de groente toe en bak kort aan. Voeg de mosselen toe, blus af met witte wijn en kook circa 6 minuten met de deksel erop tot de schelpen open staan. Schud de mosselen in die tijd 3 keer om. Laat de mosselen afkoelen en haal de mossel uit de schelp.

Vulling
Pel en snipper de sjalot. Snijd de lente-ui en de gedroogde abrikozen in stukjes. Meng in een kom de lente-ui, sjalot, krenten, abrikozen, ras-el-hanout en roomkaas.

Samosa’s

Verwarm de oven op 200 ºC. Rol het deeg uit tot een grote, dunne plak. Snijd het deeg in repen van 7cm bij 20cm. Bevochtig de repen deeg met een beetje water. Leg een eetlepel vulling aan de onderkant van elke reep deeg. Vouw het deeg in een driehoek om de vulling heen, kantel het pakketje, draai en vouw weer dicht. Bak de samosa’s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker