Cake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de eieren en de basterdsuiker in de mixer luchtig. Smelt de boter en laat even afkoelen. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, kardemom, nootmuskaat en de piment. Zeef het bloemmengsel en spatel voorzichtig door het eimengsel. Voeg als laatst de olie, melk en de roomboter toe en meng door.
Stap 2:
Snijd de appels in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appels, 100 g pecannoten (bewaar de rest voor later) en 2 el bloem. Meng door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Bak de cake in de oven in circa 1,5 uur goudbruin en gaar.
Toffeesaus
Breng de roomboter, slagroom, basterdsuiker en het zout al roerend aan de kook. Haal van het vuur en meng de rum en de vanille erdoor.
Afwerking
Stap 1:
Prik gaatjes in de cake als deze net uit de oven komt. Schenk de helft van de toffeesaus (bewaar de rest voor later) voorzichtig over de cake. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm op een taartrooster.
Stap 2:
Haal de cake voorzichtig los uit de vorm en leg op een serveerschaal. Schenk de rest van de toffeesaus over de cake. Garneer met de rest van de pecannoten en rode besjes. Bestuif de cake langs de rand met poedersuiker.
0 reacties