De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appeltaart cupcakes

Deze appeltaart cupcakes lijken wel de miniatuurversie van de meestgegeten taart van Nederland. Snel uittesten of ze net zo lekker zijn (of zelfs lekkerder)? 

45 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Appeltaart Cupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze appeltaart cupcakes lijken wel de miniatuurversie van de meestgegeten taart van Nederland. Snel uittesten of ze net zo lekker zijn (of zelfs lekkerder)? 

Bereidingswijze

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven op 180 °C. Zet papieren vormpjes in de cupcaketray.

Stap 2:
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Mix met een garde 2/3 van de suiker en het zout erdoor. Voeg de melk, olie en het ei toe. Roer met een spatel alles goed door tot een glad beslag. Verdeel het beslag met een ijsknijper over de papieren cups in de cupcaketray. Vul de cups niet verder dan ongeveer driekwart.

Stap 3:
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng de appel met de kaneel en de rest van de suiker. Verdeel de appelstukjes over de cakejes. Bak de cupcakes in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes na het bakken helemaal afkoelen.

Appeltopping

Stap 1:
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de appelblokjes ongeveer 3 minuten. Voeg de suiker, kaneelpoeder, sap van de citroen en de jam toe, aangevuld met een half kopje water. Leg het deksel op de pan en laat de appeltopping ongeveer 15 minuten rustig stoven op laag vuur. Giet de topping na het stoven op een plat bord om snel af te koelen.

Banketbakkersroom

Stap 1:
Breng de melk met de helft van de suiker, vanille en boter aan de kook. Meng de eidooiers met de andere helft van de suiker, maïzena en een klein scheutje koude melk in een kom tot een papje.

Stap 2:
Giet wat kokende melk al roerend bij het papje en giet vervolgens alles terug in de pan. Blijf steeds flink roeren met een garde en laat de banketbakkersroom 1 minuut rustig doorkoken.

Stap 3:
Giet de banketbakkersroom op een met koud water omgespoeld bord. Dek meteen af met plasticfolie en laat buiten de koelkast volledig afkoelen.

Crème

Stap 1:
Roer de boter met de afgekoelde banketbakkersroom, poedersuiker en de cacao luchtig en glad in de mixer. Laat de mixer minstens 10 minuten draaien met het roerwerk. Schep de crème in een spuitzak met een klein gekarteld spuitmondje.

Afwerking

Stap 1:
Verdeel in het midden van de cupcake de appeltopping over de afgekoelde cupcakes en druk deze een beetje aan in de vorm van een bolletje.

Stap 2:
Spuit de crème met de spuitzak een raster over de appelvulling. Spuit langs de rand kleine dopjes ter afwerking. Zet deze rand voorzichtig aan met gehakte nougatine of nootjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker