Deeg
Maak van de ingrediënten een deeg een laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een zo groot mogelijke dunne lap. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de rand van het deeg met water en vouw de rand, met duim en wijsvinger, kartelvormig om.
Amandelroom
Meng het amandelspijs met de banketbakkersroom*.
Vulling
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng een pan met water aan de kook en kook de de rozijnen circa 5 minuten. Laat ze uitlekken en wel ze in de rum. Bestrijk de pizza met een laagje amandelroom en verdeel de rozijnen, pijnboompitten en pistachenootjes er over. Snijd de appel met schil in dunne reepjes en verdeel ze over de pizza. Bak de pizza in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met poedersuiker.
* Hier vind je het recept voor banketbakkersroom.
0 reacties