De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is een basisrecept en bestaat onder andere uit melk en ei. Het mengsel is heerlijk om te gebruiken als vulling voor soesjes!
20 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
banketbakkersroom

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

"Een veelgestelde vraag: hoe maak je zelf banketbakkersroom? Het is een echte klassieker uit de Franse keuken. In het recept hieronder leer ik je hoe je zelf banketbakkersroom maakt."

Bereidingswijze

Banketbakkersroom

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 

  2. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. 

  3. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.

  4.  Laat de banketbakkersroom minimaal een uur afgedekt afkoelen.

Wat is het verschil tussen gele room en banketbakkersroom?

Banketbakkersroom (crème pâtissière) is een stevige gekookte room op basis van melk, eidooiers en maïzena. Gele room is een luchtigere variant, waarbij banketbakkersroom wordt gemengd met slagroom of boterroom. Hierdoor is gele room zachter van structuur en milder van smaak.

banketbakkersroom

Wat is het verschil tussen pudding en banketbakkersroom?

Pudding is meestal wat zoeter en zachter. Banketbakkersroom is dikker, steviger en wordt gekookt met eidooiers, melk, suiker en maïzena of bloem. Pudding eet je vaak zo uit een bakje, terwijl banketbakkersroom bedoeld is als vulling voor gebak.

pudding

Is custard hetzelfde als banketbakkersroom?

Custard is een algemene term voor een mengsel van melk/room, eieren en suiker dat wordt verwarmd tot het indikt. Banketbakkersroom is een versie van custard.

custard schiften

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.