Deze multifunctionele cake is lekkere op ieder moment van je dag. Eet hem bij het ontbijt, tussendoor of als nagerecht met een toefje verse slagroom of een bolletje vanille ijs. Wij zijn er dol op.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Appel-pecanvulling

  • 2 appels
  • 100 g pecannoten
  • 60 g boter
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Beslag

  • 200 g suiker
  • 200 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 250 g volkorenmeel
  • 1/2 tl baksoda
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Kaneelglazuur

  • 1 el water
  • 5 el poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

Appel-pecanvulling 

Stap 1: 
Schil en snijd de appels eerst in kwarten en daarna in plakjes. Hak de pecannoten grof. Smelt de boter. 

Stap 2: 
Meng in een kom de appels, boter, basterdsuiker, gehakte pecannoten en kaneelpoeder en zet dit even weg. 

Beslag 

Stap 1: 
Meng in de mixer met het roerwerk de suiker, crème fraiche, eieren en de vanille glad. 

Stap 2: 
Meng het meel, baksoda en het bakpoeder. Voeg het meelmengsel en het zout toe aan het beslag en laat nog even kort draaien tot alles gemengd is. 

Stap 3: 
Giet de helft van dit beslag in de cakevorm en verdeel de appelvulling hierover. Giet de rest van het beslag in de vorm  en roer met een lepel een paar keer goed door het beslag om een marmereffect te krijgen. 

Stap 4: 
Bak het brood circa 60 minuten in de oven en laat het na het bakken eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Keer de vorm daarna om op een rooster en laat het brood volledig afkoelen. 


Kaneelglazuur 
Meng het water, poedersuiker en de kaneelpoeder tot een glazuur. Bestrijk het appel-kaneelbrood met het glazuur. Laat uitharden. 

 

 

 

 

 

Geef je waardering

342
Appel-Kaneelbrood
Appel-kaneelbrood