Amaretti al grappa

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Amaretti
Maal de amandelen fijn en voeg de suiker en de eiwitten toe. Schep het ‘amandelspijs’ in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met poedersuiker en laat op kamertemperatuur circa 12 uur drogen. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Druk de dopjes met 4 vingers in aan de zijkanten zodat de koekjes craqueleren. Bak de koekjes circa 4 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Schenk de banketbakkersroom in een kom en laat afgedekt afkoelen.

Botercrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom en de grappa erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de amaretti op de botercrème en vries ze aan. Smelt de chocolade. Dompel de onderkant van de koekjes in de chocolade tot de botercrème bedekt is.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

20
Personen

Amaretti

  • 200 g witte amandelen
  • 10 amandelen met vlies
  • 500 g suiker
  • 3 eiwitten

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

Botercrème

  • 250 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker
  • 250 g banketbakkersroom
  • 1 scheut grappa

Garneren

  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • spuitzak
Geef je waardering
0