De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amaretti al grappa

30 min kooktijd
Amaretti al grappa

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Amaretti
Maal de amandelen fijn en voeg de suiker en de eiwitten toe. Schep het ‘amandelspijs’ in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met poedersuiker en laat op kamertemperatuur circa 12 uur drogen. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Druk de dopjes met 4 vingers in aan de zijkanten zodat de koekjes craqueleren. Bak de koekjes circa 4 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Schenk de banketbakkersroom in een kom en laat afgedekt afkoelen.

Botercrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom en de grappa erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de amaretti op de botercrème en vries ze aan. Smelt de chocolade. Dompel de onderkant van de koekjes in de chocolade tot de botercrème bedekt is.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker