Deze ontzettend knapperige en dunne koekjes zijn nét dat extraatje op een dessert of taart. Maar ze zijn ook ontzettend lekker bij een kopje thee of koffie. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Ingrediënten

  • 10 g boter
  • 85 g suiker
  • 60 g geschaafde amandelen
  • 25 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 1/2 vanillestokje
  • 10 ml water

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Stap 1: 
Smelt de boter. Meng de suiker, amandelen, bloem en het zout. Meng daarna het ei, gesmolten boter, vanille en het water erdoor. Laat het beslag, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte en leg een bakmatje of bakpapier op de bakplaat. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag de bakplaat. Zorg dat je voldoende afstand houdt, want de koekjes zullen uitdrijven tijdens het bakken.   

Stap 3: 
Bak de amandeltuiles in de oven in circa 12-15 minuten goudbruin. Ze mogen aan de randen iets meer gekleurd zijn dan in het midden. 

Stap 4: 
Haal de tuiles snel, terwijl ze nog warm zijn, van de bakplaat af met een paletmes (of gebruik hiervoor een plamuurmes of een kaasschaaf) en leg over deegroller (of bezemsteel). Als ze helemaal zijn afgekoeld behouden ze hun vorm.

Geef je waardering

10
Amandeltuiles
Amandeltuiles