Stap 1:
Smelt de boter. Meng de suiker, amandelen, bloem en het zout. Meng daarna het ei, gesmolten boter, vanille en het water erdoor. Laat het beslag, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte en leg een bakmatje of bakpapier op de bakplaat. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag de bakplaat. Zorg dat je voldoende afstand houdt, want de koekjes zullen uitdrijven tijdens het bakken.
Stap 3:
Bak de amandeltuiles in de oven in circa 12-15 minuten goudbruin. Ze mogen aan de randen iets meer gekleurd zijn dan in het midden.
Stap 4:
Haal de tuiles snel, terwijl ze nog warm zijn, van de bakplaat af met een paletmes (of gebruik hiervoor een plamuurmes of een kaasschaaf) en leg over deegroller (of bezemsteel). Als ze helemaal zijn afgekoeld behouden ze hun vorm.
Meld je aan en praat mee