De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandeltuiles

Deze ontzettend knapperige en dunne koekjes zijn nét dat extraatje op een dessert of taart. Maar ze zijn ook ontzettend lekker bij een kopje thee of koffie. 

45 MIN
Amandeltuiles

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze ontzettend knapperige en dunne koekjes zijn nét dat extraatje op een dessert of taart. Maar ze zijn ook ontzettend lekker bij een kopje thee of koffie. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Smelt de boter. Meng de suiker, amandelen, bloem en het zout. Meng daarna het ei, gesmolten boter, vanille en het water erdoor. Laat het beslag, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte en leg een bakmatje of bakpapier op de bakplaat. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag de bakplaat. Zorg dat je voldoende afstand houdt, want de koekjes zullen uitdrijven tijdens het bakken.   

Stap 3: 
Bak de amandeltuiles in de oven in circa 12-15 minuten goudbruin. Ze mogen aan de randen iets meer gekleurd zijn dan in het midden. 

Stap 4: 
Haal de tuiles snel, terwijl ze nog warm zijn, van de bakplaat af met een paletmes (of gebruik hiervoor een plamuurmes of een kaasschaaf) en leg over deegroller (of bezemsteel). Als ze helemaal zijn afgekoeld behouden ze hun vorm.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker