De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

albacore tonijn met aubergine, pistache en rauwe chocolade

30 min kooktijd
Albacore tonijn met aubergine, pistache en rauwe chocolade

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Aubergine

  • Schil de aubergine en snijd in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
  • Verwarm 2 el van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de aubergine toe en bak circa 6 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Tonijn

  • Hak de pistachenootjes en cacaonibs fijn.
  • Snijd de tonijn in 4 even grote stukken.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin kort de tweede hele teen knoflook en het takje rozemarijn.
  • Schroei de tonijn in circa 30 seconden per kant dicht en breng op smaak met zout en peper.

Afmaken

  • Schep een lepel aubergine op het bord en bestrooi met pistachenootjes en cacaonibs. Leg daar een plak tonijn op, schep er een lepel aubergine op en bestrooi opnieuw met pistache en cacaonobs.
  • Serveer met de groentechips.

 

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker