De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozenslofjes

45 min kooktijd
Abrikozenslofjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd in twee hoekjes van het bladerdeeg, diagonaal tegen over elkaar circa 2 cm van de rand een L.
Prik het deeg in het midden in met een vork en leg er amandelspijs en twee halve abrikozen op.
Vouw de ingesneden puntjes naar elkaar toe en druk ze op elkaar.
Kluts het ei en bestrijk de abrikozenflapjes met ei.
Laat de abrikozenflapjes circa 10 minuten rusten in de koelkast.
Bak de flapjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker