De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Abrikozen blechkuche

Verwarm de melk tot handwarm en los de suiker en de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem, strooi het zout over de rand. Giet de lauwe melk in het kuiltje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Abrikozen blechkuche

Bereidingswijze

Gistdeeg
Verwarm de melk tot handwarm en los de suiker en de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem, strooi het zout over de rand. Giet de lauwe melk in het kuiltje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Abrikozenkwarkvulling
Verwarm de oven op 180 °C. Splits de eieren. Roer de boter met de helft van de suiker luchtig en voeg de eidooiers, vanillesuiker en de kwark toe. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken. Spatel het schuim door de kwarkmassa. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette ovenschaal ermee. Druk een rand in het deeg, verdeel de kwarkvulling in het midden en verdeel de abrikozen erover.

Crumble
Kneed alle ingrediënten met elkaar tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over de vulling. Bak de blechkuche in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.