De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus

Een heerlijk fruitig nagerecht van Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus. Met dit gerecht zul je zeker indruk maken op je vrienden en familie.

240 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Een heerlijk fruitig nagerecht van Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus. Met dit gerecht zul je zeker indruk maken op je vrienden en familie.

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Abrikozencompote

Wel de abrikozen minstens 4 uur in ruim lauw water. Snijd de abrikozen in grove stukken en breng met het sinaasappelsap, rasp en sap van de citroen en de honing aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes inkoken tot ze iets stroperig zijn. Laat afkoelen, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast

Vanille-citroengrassaus

Knip of snijd het citroengras in kleine stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneus het kaneelstokje. Breng de slagroom met de melk, vanillemerg, kaneel, citroengras en de helft van de suiker aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur ‘trekken’. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig en lichtgeel. Schenk de melk langzaam al roerende bij de eidooiers, roer goed door en schenk weer terug in de pan. Verwarm al roerende met een spatel op laag vuur tot de saus gaat binden. (Tot maximaal 85 °C). De saus is gebonden wanneer deze in een dun laagje aan de spatel of lepel hangt. Schenk de saus door een zeef. De saus kan zowel warm als koud worden geserveerd bij de springroll’s.

 Springroll’s

Hak de chocolade in grove stukken. Pel de bananen, halveer ze overlangs en snijd in stukken van 4-5 centimeter. Leg een loempiavel in een ruitvorm voor je neer. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Schep een kleine lepel abrikozencompote net onder het midden. Leg een stuk banaan op de abrikozencompote, verdeel daar een halve eetlepel lemoncurd en enkele stukjes witte chocolade over. Dek af met nog een kleine lepel abrikozencompote. Vouw de onderste punt van het vel strak over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel verder op.

’s Avonds afmaken

Verhit een laag plantaardige olie tot 180 °C in een wok of bakpan met een hoge rand. Bak de springrolls om en om in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. (Circa 2-3 minuten) Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmaak bord

Leg een vel papier op de helft van een bord en bestuif het onbelegde gedeelte met poedersuiker en kaneelpoeder. Snijd de loempia’s met een zaagmes diagonaal door en leg speels naast elkaar op het bord. Schep met een lepel speels vanillesaus naast de loempia’s. Scheur de munt in kleine stukjes.

 

Sauternes uit Hongarije

Deze dessertwijn uit Hongarije wordt wel eens vergeleken met de Sauternes uit Frankrijk. Dat gaat misschien wat ver maar wat de Hongaren in hun zoete wijnen meestal perfect voor elkaar krijgen, is een hee mooie balans tussen zoet en zuur. Het zijn meestal complexe wijnen. Bij elke slok is wel een nieuwe smaak of geur te ontdekken en naarmate de wijn ouder wordt, blijft de wijn ontwikkelen. Goede Hongaarse dessertwijnen vind je niet in elke winkel, maar de meeste wijnspeciaalzaken kunnen je vast en zeker goed helpen bij je zoektocht naar mooi zoet uit het oosten. Tip to impress: het is leuk om eens dezelfde wijn te laten proeven maar dan uit andere oogstjaren, dus een jonge en een oude variant. Zo zal je snel ontdekken wat leeftijd voor een wijn kan doen. 
door: Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker