Aardbeienslof

34
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Schenk het eidooiermengsel in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Sloffendeeg

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de helft van de banketbakkersroom toe. Verdeel het deeg in de ovale taartvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Glanslaag

Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot handwarm.

Topping
Klop de slagroom op en meng met de resterende banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Maak de aardbeien schoon en druk ze in de banketbakkersroom. Bestrijk met de glanslaag. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Ingredienten

10
Personen

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 35 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

Sloffendeeg

  • 175 g bloem
  • 150 g boter
  • 6 g bakpoeder
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 0.25 ei

Glanslaag

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 140 g abrikozenjam

Topping

  • 150 ml slagroom
  • 500 g aardbeien

Extra nodig

  • ovale taartvorm
  • bakpapier
  • bakplaat
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
34