Schil en snijd de aardappels in vieren. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Meng de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn. Roer door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor. Voeg de melk toe en kneed het deeg goed door. Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in. Rol het deeg tot een pil en laat het deeg in het cakeblik op een warme plaats circa 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties