De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

30 MIN
Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in vieren. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Meng de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn. Roer door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor. Voeg de melk toe en kneed het deeg goed door. Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in. Rol het deeg tot een pil en laat het deeg in het cakeblik op een warme plaats circa 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker