Zompige appeltaart

Je herkent het vast: op het moment dat je je verse appeltaart aansnijdt, is de bodem wat zompig geworden door het vocht uit de warme appels. ,,Dit kun je gemakkelijk voorkomen door middel van een zakje banketbakkersroommix'', legt meesterpatissier Rudolph van Veen uit.

De oplossing

,,Om het vocht op te vangen voeg ik aan de appels een mix voor banketbakkersroom toe. Deze mix slurpt uiteindelijk een groot deel van het vocht wat uit de appels komt op.'' Als alternatief noemt van Veen custardpoeder, roompoeder of maizena. Meng de droge poeder samen met het suiker en de kaneel door de appelpartjes voordat je deze toevoegt aan de taart.

Extra oplossing

Rudolph: ,,Voor de smaak, maar ook om het extra vocht op te vangen kun je naast de banketbakkerroommix ook wat amandelmeel over de bodem van je taartvorm strooien.'' Heb je dit niet in huis? ,,Dan zou je bijvoorbeeld ook een beetje paneermeel kunnen gebruiken. Dat is alleen iets minder lekker'', legt Rudolph uit.