Net als Rudolph, wist zijn moeder ook van elke maaltijd een feest te maken. Eén van haar paradepaardjes was deze overheerlijke macaronitaart. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g volkoren macaroni
  • 200 g gekookte ham (dikke plak)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 g jonge geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 1 scheutje koffiemelk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 25 g boter
  • boter om mee in te vetten

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2:
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.

Stap 3:
Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Snijd de ham en de paprika’s in blokjes. Meng in een kom de macaroni, ham, kaas, paprika’s, eieren, koffiemelk, peper, zout en de nootmuskaat.

Stap 4:
Schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de boter in blokjes. Bestrooi met de paneermeel en verdeel de blokjes boter erover. Bak de macaronitaart circa 60 minuten in de oven.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

8
Macaronitaart
Macaronitaart 2