De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

macaronitaart

Net als Rudolph, wist zijn moeder ook van elke maaltijd een feest te maken. Eén van haar paradepaardjes was deze overheerlijke macaronitaart. 

25 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Macaronitaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze maaltijd is een waar genot. Probeer het zelf maar eens!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
  4. Snijd de ham en de paprika’s in blokjes.
  5. Meng in een kom de macaroni, ham, kaas, paprika’s, eieren, koffiemelk, peper, zout en de nootmuskaat.
  6. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  7. Snijd de boter in blokjes.
  8. Bestrooi met de paneermeel en verdeel de blokjes boter.
  9. Bak de macaronitaart circa 60 minuten in de oven.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Wel smakelijk maar er zou wat meer vocht in kunnen. Beetje kruimelig.
Wil Smit
14-03-2024

Ook lekker