Alain's eerste tip is simpel: ,,Koop nooit een stuk zalm uit de vriezer. Anders geeft de vis heel veel vocht af, en uiteindelijk houd je pap over.'' Daarnaast geeft hij de tip de zalm goed droog te deppen voordat je 'm in de pan bakt. Voordat de zalm in de pan wordt gebakken, smeert Alain de vis in met een vinaigrette en laat dit even marineren.

Zalm bakken

,,Het is belangrijk dat je pan goed heet is. Is je pan niet warm krijg je een papje en je wilt juist een krokante korst'', vertelt Caron. Hij giet olijfolie in de pan en bakt de vis, met de huidkant naar beneden, in een hete pan aan. Hierna draait hij het vuur terug zodat de vis kan garen.

Wanneer gaar?

Het beste gebruik je hiervoor een keukenthermometer. Bij 50 graden is de zalm rosé en dus gaar. Mocht je geen thermometer hebben deelt Caron nog een truc: ,,Prik met een mes tot het midden van de vis. Het mes haal je eruit en druk je tegen de onderkant van je lip'', vertelt Caron. ,,Het moet niet te heet zijn, maar ook niet koud''.