Doorloop de volgende stappen:

  1. Zorg voor een bakje waarin de taugé gekweekt kan worden. Dit kan een plastic bewaarbakje zijn. Let erop dat deze ook een deksel heeft. Er zijn ook speciale kweeksetjes verkrijgbaar.
  2. Prik wat gaatjes in de deksel.
  3. Koop hele mungbonen (500 g). Let erop dat het geen gespleten mungbonen zijn.
  4. Vul het bakje met water en laat 30 g mungbonen ongeveer 12 uur hierin weken. Plaats het bakje op een plek waar het constant volledig donker is.
  5. Giet het water af en zet het bakje op de kop in een ander bakje of schaaltje zodat het uit kan lekken.
  6. Probeer elke dag de boontjes minstens 2-3 keer per dag om te spoelen met schoon water. Zo voorkom je bacteriegroei. Zet het bakje ook steeds hierna op de kop zodat de boontjes uit kunnen lekken. De groene velletjes die op het water gaan drijven kun je eraf scheppen en weggooien.

Na 5 dagen heb je een heel bakje vol met verse en knapperige taugé.