Wie is er niet dol op fudge? Zo’n vierkant blokje zachte maar ietswat plakkerige karamel of chocola dat nog urenlang aan je kiezen blijft plakken. Fudge komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar is tegenwoordig in iedere supermarkt te verkrijgen. Alhoewel, deze versie met witte chocolade en speculoos is limited edition en kun je alleen maar zelf maken.

Bananenfudge

Bananenfudge

Bekijk

Het beste nieuws ooit? Deze fudge-variant kan je maken in slechts 5 minuten. Het Instagram-account @fitwaffle Kitchen deelt een supersnelle versie op basis van speculoos en witte chocola. Een gevalletje more is more als je het ons vraagt.

Aan de slag

In de video is te zien hoe de gecondenseerde melk en witte chocolade wordt gesmolten tot een egale massa. Hierbij gaat 100 gram speculoospasta en grove stukjes speculoos. Dit mengsel gaat in een met bakpapier beklede ovenschaal en wordt afgemaakt met een speculoostopping.

Dit gaat voor 1 á 2 uur in de koelkast en klaar is Kees. Zelf aan de slag? Bekijk in de video hieronder stap-voor-stap het recept.