De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananenfudge

Zacht, kleverig en zoet! Kijk uit, want als je eenmaal bent begonnen met het eten van deze fudge, is de kans groot dat je niet meer kunt stoppen. 

240 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Bananenfudge

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Zacht, kleverig en zoet! Kijk uit, want als je eenmaal bent begonnen met het eten van deze fudge, is de kans groot dat je niet meer kunt stoppen. 

Bereidingswijze

  1. Pel de bananen en prak ze fijn. Hak de pecannoten grof.
  2. Meng de bananen met de boter, gecondenseerde melk, chocolade en de pecannoten en verwarm op middelhoog vuur tot de chocolade is gesmolten.
  3. Schenk het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal of cakeblik.
  4. Laat minstens 1 uur in de vriezer of 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Snijd de bananenfudge in de gewenste vorm.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker