Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 11: 5. Wat kun je het beste eten voordat je gaat duursporten?

  • A. Kwark met blauwe bessen
  • B. Bananenpannenkoekjes met havermout
  • C. Wit broodje met ei en spek

 

                                   Klik hieronder voor de lekkerste recepten voor sporters:

Het juiste antwoord: B. Bananenpannenkoekjes met havermout. Voordat je gaat duursporten is het belangrijk dat je 2 tot 3 uur van tevoren iets hebt gegeten. Dit hoeft niet een grote maaltijd te zijn, in tegendeel, maar kan wel je prestaties tijdens het sporten en het herstel erna verbeteren. Pas op dat je geen moeilijk verteerbare producten als wit brood, vette ingrediënten als spek of teveel eiwitten eet. Deze blijven lang in je maag aanwezig waar je tijdens het sporten last van kan krijgen.

Bananenpannenkoekjes zorgen ervoor dat je voldoende fruitsuikers hebt (een bron van energie), die je gedurende het sporten kan blijven gebruiken. Een handje havermout door de pannenkoekjes zorgt ook voor voldoende energie en valt niet te zwaar op de maag.

Let op: zorg ook dat je altijd voldoende drinkt voor en na het sporten.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten