Bereiding: Bloemkoolnacho's
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 2:
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd vervolgens de roosjes in plakjes. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met drie theelepels tacokruiden en een scheutje olie.
Stap 3:
Verdeel de bloemkoolplakjes over een bakplaat met bakpapier. Bak de bloemkool circa 15 minuten gaar in de oven. Strooi de cheddar over de bloemkool en bak nog 5 minuten mee totdat de kaas gesmolten is.
Stap 4:
Snijd de lente-ui en de olijven in ringetjes. Meng de rest van de tacokruiden door het gehakt. Verhit de rest van de olie in een pan. Bak het gehakt circa 3 minuten.
Stap 5:
Voeg het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak nog circa 2 minuten. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de olijven toe en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
Stap 6:
Verdeel de bloemkoolplakjes over de tortillachips. Lepel de gehaktsaus erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Bereiding: Gevulde jalapeñopepers
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Stap 2:
Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten. Hak de koriander en de amandelen. Meng de roomkaas, helft van de cheddar, gerookt-paprikapoeder, koriander, amandelen en het sap en de rasp van de limoen.
Stap 3:
Vul de pepertjes met het roomkaasmengsel. Strooi de rest van de cheddar eroverheen. Bak de pepers 10-15 minuten gaar in de oven.
Bereiding: Mini-pizza’s
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C. Steek met een ronde steker rondjes uit het deeg. Leg de deegcirkels op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met de pompoen-passata.
Stap 2:
Snijd de mozzarella en olijven in plakjes. Verdeel de mozzarella en de olijven over de mini-pizza’s.
Stap 3:
Bak de mini-pizza’s circa 15 minuten in de oven. Snijd de lente-ui in ringetjes. Garneer de mini-pizza’s met de lente ui.
Bereiding: Gevulde kipgehaktballetjes
Stap 1:
Snijd de knoflook, peterselie en de rode peper fijn. Pureer de avocado, knoflook en de rode peper met de staafmixer. Breng op smaak met sap en rasp van de limoen en peper en zout.
Stap 2:
Meng het gehakt, tomatenpuree, paprikapoeder, paneermeel, mosterd en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes van het gehakt, maar houd een beetje gehakt achter. Maak een kuiltje in de balletjes en vul deze met de gepureerde avocado. Maak met het achtergehouden gehakt de balletjes dicht.
Stap 3:
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties