Verschil tussen krul- en bladpeterselie

Naast de ogenschijnlijke verschillen in textuur (krulpeterselie is krulliger, en blad peterselie plat) bestaat er ook een wezenlijk verschil in smaak. Bladpeterselie heeft een hoger gehalte aan etherische oliën - wat peterselie zijn specifieke smaak geeft. Krulpeterselie is daarnaast een stuk droger en doet daarmee eerder lijken op selderijblad.

In de regel wordt bladpeterselie gebruikt ín gerechten, en krulpeterselie door de minder uitgesproken smaak als garnering. Maar wordt het niet tijd om het stoffige beeld van een plukje krulpeterselie als final touch op een droge schnitzel van zich af te gooien? Wij denken van wel.

Krulpeterselie gebruiken

Krulpeterselie heeft een grovere textuur en moet daarom op een andere manier verwerkt worden. De sleutel ligt 'm in het fijn snijden van de krulpeterselie met een scherp mes. Neem er vooral de tijd voor. Maar eenmaal fijngesneden kan krulpeterselie net dat beetje extra geven aan een gerecht waar platte peterselie al snel de overhand neemt. Gebruik door je omelet, als topping over sauzen en stoofgerechten.