De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Coquilles met kruidenboter

Een smaakvol en stijlvol voorgerechtje van coquilles bereid met zelfgemaakte kruidenboter en Parmezaanse kaas.

Direct naar recept
Coquilles met kruidenboter

Bereidingswijze

Snij de coquille in de schelp los.

Kruidenboter

Pluk en hak de kervel en bladpeterselie. Snij de bieslook in fijne ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Roer de boter glad en meng met de kruiden met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Rol de kruidenboter op en leg koel.

Marinade

Verwarm de oven voor op 120°C. Snij de kruidenboter in plakjes en schuif een plakje onder de coquille. Pel en rasp de knoflook. Pluk en hak de peterselie. Besprenkel de coquille met enkele druppels sojasaus, een mespuntje geraspte knoflook, gehakte peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas. Leg de coquille in de oven met de bovenste schelp erop en bak, afhankelijk van de grootte, ongeveer 12 minuten. 

Serveren

Serveer in een diepbord met wat zee zout en een partje citroen.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.