Snij de coquille in de schelp los.
Kruidenboter
Pluk en hak de kervel en bladpeterselie. Snij de bieslook in fijne ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Roer de boter glad en meng met de kruiden met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Rol de kruidenboter op en leg koel.
Marinade
Verwarm de oven voor op 120°C. Snij de kruidenboter in plakjes en schuif een plakje onder de coquille. Pel en rasp de knoflook. Pluk en hak de peterselie. Besprenkel de coquille met enkele druppels sojasaus, een mespuntje geraspte knoflook, gehakte peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas. Leg de coquille in de oven met de bovenste schelp erop en bak, afhankelijk van de grootte, ongeveer 12 minuten.
Serveren
Serveer in een diepbord met wat zee zout en een partje citroen.
0 reacties