Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

Hoofdnavigatie

  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • Video

Mijn account

  • Ik heb een account
    Inloggen
  • Maak een account aan om recepten te bewaren
    Inschrijven

Wat betekent ‘glaceren’?

De basis van koken
geglaceerde wortels

Je zou kunnen denken dat dit woord iets met ijs te maken heeft, maar dat is niet zo. Glaceren betekent dat je een product laat garen tot het mooi zacht is en het een glanzende buitenkant heeft. Dit kan bijvoorbeeld met stukken vlees of kip, maar ook met groente, fruit of noten. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap etc) om te glaceren. Bij deze techniek is het belangrijk dat alle stukken even groot zijn voor een gelijkmatige garing.

Bekijk alle recepten waarin geglaceerd wordt

Gerelateerde items

  • Wat is kerriepoeder precies?

    De basis van koken
    kerriepoeder
  • Wat zijn tortilla's precies?

    De basis van koken
    Wat zijn tortilla's precies?
  1. Zo maak je de lekkerste aardappelpuree volgens de (sterren)chefs
  2. Rollade braden met tips van de chef
  3. Zalm bakken: deze fouten maak je vanaf nu nooit meer
  4. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  5. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  6. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  7. Koken met munt
  8. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  9. Hollandse trots: de lekkerste gerechten uit de Nederlandse keuken
  10. De allerlekkerste verjaardagstaarten
  11. 6 x de lekkerste zoete baksels
  12. De allerlekkerste snacks voor jouw movie night
  13. Wauw! Deze 12 tosti-recepten wil je maken
  14. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  15. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  16. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  17. Hoelang moeten groenten koken?
  18. Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?
  19. Van kruimig tot vast: verschillende soorten aardappels
  20. Waar wordt de frikandel van gemaakt?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Mis het laatste foodnieuws niet, ontvang gratis handige kooktips en lees interessante foodartikelen

Show/hide
Logo 24Kitchen

Footer navigatie

  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

Service links

  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacybeleid