Sgroppino

De sgroppino bestaat uit 3 basis ingrediënten: citroensorbet, vodka en prosecco. Het drankje is waarschijnlijk ontstaan in de regio Veneto waar de prosecco vandaan komt. De sgroppino zou in het leven geroepen zijn als 'spoom',  een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. 

Originele receptuur

Het originele recept vraagt enkel om het blenden van citroensorbet, koude vodka en prosecco tot een gladde massa. Maar er bestaan een aantal trucjes om je sgroppino nóg lekkerder te maken. En iedereen heeft daar zijn eigen manieren voor. Wij hebben de meestvoorkomende trucs onder elkaar gezet.

Truc 1: extra romig

Om jouw sgroppino extra romig te maken kun je in plaats van citroensorbet ook citroen-roomijs gebruiken. Óf je kan een scheutje slagroom toevoegen aan de basisingrediënten. 

Truc 2: extra citroensmaak

Voeg een scheutje limoncello toe aan de basisingrediënten. Een andere manier is om zelf citroen-infused vodka te maken. Voeg hiervoor de schil van een citroen toe aan een bestaande wodkafles en laat dit minimaal een week trekken. Hierna kun je de wodka altijd gebruiken voor sgroppino's.

Truc 3: garnering

Als extraatje kun je jouw sgroppino afmaken met garnering. Gebruik hiervoor limoen- of citroenrasp, een klein stukje gekonfijte citroen óf een takje munt. 

Sgroppino

Ons basisrecept voor een frisse, romige sgroppino. Maak af met een stukje limoen en een takje munt voor een feestelijke twist.

sgroppino