Hier vind je de lekkerste ontbijtrecepten van 24Kitchen.nl. 

Muesli 

Muesli is een erg populair ontbijtje, wat bestaat uit havervlokken met eventueel (gedroogd) fruit en soms wat chocolade. Deze ontbijtgranen worden samen met melk of yoghurt gegeten.

Benieuwd welke soorten yoghurt er allemaal zijn? Dat lees je hier.

Miniatuurvoorbeeld

Krokante muesli

Bij Cruesli denken mensen vaak aan krokante muesli, maar wist je dat Cruesli in feite slechts een merk van Quaker is? Het woord is inmiddels zo ingeburgerd, dat de termen vaak door elkaar worden gebruikt. Krokante muesli zegt het al: in dit product wordt muesli verwerkt. Door suiker (of een andere zoetstof) toe te voegen aan muesli krijg je krokante muesli. 

Miniatuurvoorbeeld

Volkoren vlokken 

Volkoren vlokken: deze ontbijtgranen worden van onder andere tarwe, haver of rogge gemaakt. Deze vlokken zijn een stuk grover dan de vlokken in ontbijtproducten als havermout. Ook bevatten deze ontbijtgranen veel vezels, wat natuurlijk goed is voor je spijsvertering!  

Miniatuurvoorbeeld

Havermout 

Havermout bestaat uit havervlokken die in kleine stukjes zijn geknipt. Dit is oorspronkelijk bedacht om de kooktijd van haver te verkorten. Met havermout kun je alle kanten op: maak er pap van door er water aan toe te voegen, doe de ontbijtgranen in de yoghurt of maak er zelfs een shake van. Mooi meegenomen: dit volkoren ontbijtje is ook nog eens goed voor je cholesterol! 

Miniatuurvoorbeeld

Cornflakes 

Cornflakes zijn geroosterde maïsvlokken. Dit Noord-Amerikaanse ontbijtproduct is oorspronkelijk door Dr. John Harvey Kellog, oprichter van Kellogg's, op de markt gebracht. Kellog geloofde dat voeding invloed kon hebben op de seksuele lusten en ontwierp daarom een ontbijtproduct (cornflakes) dat samengesteld was uit ingrediënten die de seksuele lusten zo min mogelijk zouden stimuleren. 

Miniatuurvoorbeeld

Volkoren graanontbijt

Een volkoren graanontbijtje bestaat uit fijngemalen granen (vaak tarwe), waar je pap van maakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het Nederlandse merk Brinta (havermout), maar dit ontbijtgraan is ook als huismerkvariant te vinden. Je mengt de vlokken met warm water of melk en voilà: je volkoren graanontbijtje is daar. 

Miniatuurvoorbeeld

Ontbijtgranen voor kinderen 

Chocopops, Tresor, Honey Loops... Waarschijnlijk herken je deze ontbijtgranen wel. Deze producten zijn voornamelijk op kinderen gericht, wat je terug ziet in de kleurrijke en drukke verpakkingen. Deze ontbijtjes bestaan voornamelijk uit maïs en/of rijst, bevatten suikers, maar weinig vezels. 

 

Miniatuurvoorbeeld