Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Vers in restaurants
generic
generic
Kijk 24Kitchen op tv

Vers in restaurants

Nieuws
Vers in restaurants

Hoe vers zijn de gerechten in restaurants eigenlijk? Als je uit eten gaat, mag je verwachten dat de koks hun uiterste best hebben gedaan om het menu vers te bereiden. Toch wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van halffabricaten, zogenaamde convenience-producten, diepgevroren ingrediënten of zelfs volledige kant-en-klaarmaaltijden.

In Frankrijk is daar een maatregel op gevonden. Fernand Siré wil restaurants die volledig vers koken belonen door een soort sterrensysteem te introduceren, waarmee vers herkenbaar wordt voor de consument. Dit schrijft hij in een wetsvoorstel. Het gaat hem om het in stand houden van de klassieke Franse maaltijd, en het ‘savoir-faire’: de kennis en kunde van de kok.

Zou een dergelijk idee in Nederland ook werken? Hier weten wij immers ook maar zelden wat we nu echt eten wanneer we uit eten gaan. Lokaal en seizoensgebonden zijn absolute trends, maar dat betekent niet dat de ingrediënten die chefs gebruiken ook echt vers zijn. Volgens marktonderzoek van Foodinc. blijkt dat steeds meer koks verse producten lokaal inkopen (8% meer ten opzichte van vorig jaar), maar ook dat minder koks vinden dat convenience-producten leiden tot smaakvervlakking (15% minder dan vorig jaar). Toch vindt nog steeds 50% van de koks dat dergelijke producten niet thuishoren in de professionele keuken.

Danny Jansen, kok en presentator van het programma Grenzeloos Koken, is het er zeker mee eens dat kant-en-klaar producten en halffabricaten niet thuishoren in restaurants. Hij vindt het een goed idee dat restaurants beloond worden voor het gebruik van eerlijke producten, de ambachtelijkheid van de keuken is immers iets om trots op te zijn! Bovendien neemt een kok zichzelf en zijn gasten in de maling wanneer er gebruik wordt gemaakt van kant-en-klaarmaaltijden, vindt hij.

Het lijkt echter wel lastig uitvoerbaar om een dergelijk systeem te gaan hanteren in Nederland. Wie moet de vers-predicaten gaan uitdelen? En bovendien: wat is vers? Danny: “Groente die je in de supermarkt koopt, zijn soms al dagen weg, terwijl ze binnen een paar uur van het land naar de vriezer gaan. Je hebt dan veel meer vitamine- en smaakbehoud. Vers is een moeilijk begrip.”.

Al is een waarderingssysteem voor verse producten in de horeca dus best een goed idee, het is lastig uitvoerbaar. Wat vind jij? Mogen in restaurants alleen verse ingrediënten gebruikt worden of is het heus niet erg als de visfilets uit de diepvries komen? Heb jij liever een heerlijke pastasaus die de chef heeft ingekocht bij een gespecialiseerd bedrijf of een verse versie die misschien minder smaakvol is? Praat mee via ons forum. 

 

Vers in restaurants

Ook interessant

  • Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
    Nieuws
  • Courgette ganoush

    Baba ganoush is een heerlijke dip van aubergine. Maar deze variant maakt je met courgette. Lekker fris!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 60 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Pasta met courgette en gemarineerde kruiden

    Courgette en pasta lijken haast voor elkaar gemaakt. Dit supersimpele recept is een feest je op je bord. 

    voorbereidingstijd 20 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  2. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  3. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  4. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  5. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  6. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  7. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  8. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
  9. In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
  10. Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
  11. Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
  12. Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
  13. Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
  14. Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
  15. Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
  16. Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
  17. Foodtrends: Wat eten we in 2025?
  18. 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
  19. 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
  20. Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 01:00 - 02:00
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  2. 02:00 - 02:20
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  3. 02:20 - 02:35
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  4. 02:35 - 02:50
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  5. 02:50 - 03:15
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  6. 03:15 - 03:45
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  7. 03:45 - 04:05
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  8. 04:05 - 04:35
    Nadiya Bakes
    (Nu op tv)
  9. 04:35 - 05:00
    Everyday Gourmet Sweet Edition
    (Nu op tv)
  10. 05:00 - 05:30
    Estée In Parijs
    (Nu op tv)
  11. 05:30 - 05:40
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  12. 05:40 - 06:00
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  13. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  14. 06:25 - 06:47
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  15. 06:47 - 06:50
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  16. 06:50 - 07:05
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  17. 07:05 - 07:30
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  18. 07:30 - 07:55
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  19. 07:55 - 08:25
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  20. 08:25 - 09:00
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  21. 09:00 - 09:30
    For the Love of Bread
    (Nu op tv)
  22. 09:30 - 10:00
    For the Love of Bread
    (Nu op tv)
  23. 10:00 - 10:35
    Nadiya Bakes
    (Nu op tv)
  24. 10:35 - 11:10
    Nadiya Bakes
    (Nu op tv)
  25. 11:10 - 11:45
    Everyday Gourmet Sweet Edition
    (Nu op tv)
  26. 11:45 - 12:20
    Everyday Gourmet Sweet Edition
    (Nu op tv)
  27. 12:20 - 12:50
    Taste of Australia with Hayden Quinn
    (Nu op tv)
  28. 12:50 - 13:15
    Taste of Australia with Hayden Quinn
    (Nu op tv)
  29. 13:15 - 13:45
    Andy and Ben Eat the World
    (Nu op tv)
  30. 13:45 - 14:15
    Andy and Ben Eat the World
    (Nu op tv)
  31. 14:15 - 14:45
    Spaghetti and Noodles
    (Nu op tv)
  32. 14:45 - 15:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  33. 15:00 - 15:30
    Rudolph's Bakery
    (Nu op tv)
  34. 15:30 - 16:05
    Rudolph's Bakery
    (Nu op tv)
  35. 16:05 - 16:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  36. 16:30 - 16:55
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  37. 16:55 - 17:20
    Loïc, Zot van Koken
    (Nu op tv)
  38. 17:20 - 17:30
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  39. 17:30 - 17:55
    Karsu's Turkse Keuken
    (Nu op tv)
  40. 17:55 - 18:30
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
  41. 18:30 - 19:00
    Jamie's 15 Minute Meals
    (Nu op tv)
  42. 19:00 - 20:00
    Morimoto's Sushi Master 2
    (Nu op tv)
  43. 20:00 - 21:15
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  44. 21:15 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  45. 22:15 - 23:15
    Gordon Ramsay: Uncharted
    (Nu op tv)
  46. 23:15 - 00:10
    Roux Down River: The Thames
    (Nu op tv)
  47. 23:50 - 00:20
    Guilty Pleasures
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C