De skottelbraai is een soort barbecue zonder grill afkomstig uit Zuid-Afrika. Het heeft wat weg van een grote wokpan op poten, verhit door gas. Je kunt er verschillende éénpansgerechten mee maken door te wokken, bakken en grillen. 

Voordelen skottelbraai

De voordelen van een skottelbraai ten opzichte van een 'normale' barbecue is dat het gemakkelijk schoon te houden is, verplaatsbaar en geen voorbereiding vereist. Hier staat tegenover dat er door het gebruik van gas geen rooksmaak ontstaat. 

Skottelbraai-recepten

Ideaal voor de skottelbraai zijn eenpansrecepten, zoals paella, curry en wokgerechten. En ook pannenkoeken doen het goed. Benieuwd geworden? Wij delen 5 recepten die perfect klaargemaakt worden op de skottelbraai.

Mosselen, oesters en gamba's van de barbecue

Wat je op een pan op de barbecue kan, kan je zonder pan op de skottelbraai. Kom maar door met de mosselen, oesters en gamba's van de barbecue met fregola. Een paella zou ook werken.

Miniatuur

Bistecca alla pizzaiola

Steak zoals de bakkersvrouw hem maakt. De bistecca alla pizzaiola en groenten kunnen gemakkelijk samen in de skottelbraai klaargemaakt worden. Scheelt een berg afwas. 

Miniatuur

Kipcashewschotel uit de wok

Kun je het wokken? Dan is het skottelbraai-proof. Gebruik bijvoorbeeld deze kipcashewschotel uit de wok eens. Of probeer deze wokgerechten.

Miniatuur

Vietnamese krokante pannenkoek

Vietnamese pannenkoeken? Skottelbraai. Normaal gesproken wordt de bahn xeo gebakken in een gietijzeren pan op vuur. Een skottelbraai doet ook de truc!

Miniatuur

Spruitjesroerbak met krieltjes en kastanjes

Zelfs een gezonde oer-Hollandse roerbakschotel met spruitjes en krieltjes kan bereid worden in de skottelbraai. Braad het vlees achteraf.

Miniatuur