Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes en spruitjes.
De krieltjes en spruitjes
Was de krieltjes goed en halveer de grote exemplaren.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de krieltjes circa 10 minuten.
Zet een zeef in de pan met krieltjes en leg daarin de spuitjes.
Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de spruitjes en krieltjes af.
Roerbakken
Pel en hak de sjalotjes grof
Verhit olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes aan.
Voeg de gekookte krieltjes toe.
Voeg na circa 1 minuut de spruitjes en kastanjes toe.
Roerbak dit geheel circa 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Biefstuk bakken
Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
Verhit olie in een pan.
Bak de biefstukken mooi bruin in circa 3 minuten per kant en voeg halverwege een klontje boter toe.
Haal de biefstukken uit de pan, snijd in reepjes en schep door het roerbakmengsel.
Thema: herfst
0 reacties