Restaurants in Tilburg, bij deze eet je het állerlekkerst: 

Ontbijt in Tilburg

Restaurant Tilburg: Mr Morris

Mr.Morris
Instagram: @mrmorrisnl
Mr.Morris is een leuke juice & coffee-bar in Tilburg. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch (to go). Als je bij Mr.Morris binnenstapt waan je je in een huiselijke sfeer mét botanische tinten, waar verse lekkernijen op het menu staan. Mocht je er zin in hebben: de enorme slowjuicer maakt jouw work-outsap en detox-drank recht voor je neus. Ontbijt eens met onze favorieten zoals de smoothiebowls of couscoussalade. 

Restaurant Tilburg: Locals

Locals
Instagram: @localstilburg
In dit restaurant in Tilburg wordt de koffie midden in de zaak gebrand. Bij dit gezellige barretje eet je zelfgemaakte en lokale producten. Ga voor een ontbijt of een goed kopje koffie. Ook met kinderen ben je hier op het juiste adres. 

Restaurant Tilburg: Nieuwland

Nieuwland
Instagram: @lunchcafe_nieuwland
Bij Nieuwland kun je terecht voor de lekkerste ontbijtgerechten!  De keuze is oneindig: van verse salades tot sandwiches van dikke plakken desembrood met versgemaakte spreads, en van pita-pizza's tot ovengebakken tosti's. Naast de wisselende kaart hebben ze ook een uitgebreide kinderkaart. Kom ook eens langs voor een high tea, koffie met gebak of een borrel. 

Koffie in Tilburg

Restaurant: Stoom013

Stoom013
Instagram: @stoom013
Stoom013 vind je in een oude treinwagon in het opkomende gebied De Spoorzone. Dit gebied waar voorheen treinen werden gerepareerd is dé nieuwe hotspot. Bij Stoom013 kan je al vanaf half negen ’s ochtends terecht voor een biologisch kopje koffie.

Restaurant Tilburg: Buutvrij

Buutvrij
Instagram: @bruutvrij
Buutvrij is een creatief koffiecafé in het Dwaalgebied in Tilburg. Hier kun je terecht voor een goede bak koffie mét een huisgemaakte lekkernij. Met mooi weer kun lekker op het terras zitten. In de middaguren verruil je je koffie net zo goed voor een borrel of speciaalbiertje. Daarnaast biedt Buutvrij beginnend creatief talent een podium.

Lunch in Tilburg

Restaurant Tilburg: De Groene chef

De Groene Chef
Instagram: @degroenechef
De Groene Chef is een 100% vegan en glutenvrije lunchplek tegenover Tilburg Centraal in het creatieve pand Bank15. Eigenaresse Alexandra en haar team werken hard om speciaal voor jou de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. Probeer eens de vegan (Til)burger of een plantaardige nachobowl. 

Restaurant Tilburg: poké and more

Poké and More
Instagram: pokeandmoretilburg
Poké and More is een fijne plek voor gezond en lekker eten. Naast de bowls op het menu, kun je ook je eigen combinatie samenstellen, en raak je er dus in principe nooit uitgegeten. Poké and more serveert naast de traditionele pokébowl ook hapjes zoals nacho's.

Restaurant Tilburg: De Wagon

De Wagon
Instagram: eetbar_dewagon
De Wagon is een bijzonder eetcafé in een treinstel uit 1930 tegenover het station in Tilburg. Bij deze originele locatie kun je de hele dag terecht voor lekker eten. Check de uitgebreide lunchkaart eens. Bij de Wagon ligt de nadruk op de beleving van het uit eten gaan: een onvergetelijk uitje met goede wijnen, lekker eten en de bijzondere locatie. 

Borrel in Tilburg

Noir
Instagram: @noirilburg
Al sinds 1977 zit café Noir in Tilburg, maar is sinds het najaar van 2018 in een nieuw jasje gestoken. In het luxe café kun je na een dag shoppen in het Dwaalgebied, uitgebreid borrelen met heerlijke wijnen en borrelhappen. Probeer eens onze favorieten: de chorizo-croquettes met saffraan-aioli, steak tartare en de oesters.

Eve
Instagram: @evetilburg
Bij Eve loop je naar binnen voor lekker eten, maar vooral voor de perfecte cocktail. Het gave interieur van de voormalige treinwerkplaats komt vooral 's avonds tot zijn recht. Leuk: de rails zitten nog in de grond. Bestel de signature-cocktail: de Moscow mule. 

Berlijn Café
Instagram: @berlijncafe
Op de Korvel in Tilburg zit Berlijn Café. Een gezellige plek waar het voelt als thuiskomen. Naast aanschuiven voor een borrel hangen er wisselende exposities aan de muur van jong talent, is een maandelijkse pubquiz, bierproeverijen en is er regelmatig livemuziek. Voor de bierliefhebbers staan er genoeg speciaalbieren op de kaart, die je goed kan combineren met de talloze hapjes.  

Anvers
Instagram: @anverstilburg
Borrelen bij Anvers doe je voor de sfeer, maar vooral voor de bierkaart die meer dan 100 verschillende bieren telt. Ook voor de wijn- en cocktaildrinker is er meer dan genoeg keuze. Combineer je favoriete drankje met de bekende 'snaaiplank', een borrelplank vol met de beste hapjes van de menukaart. 

Diner in Tilburg

Restaurant Tilburg: Don’s Noodle Shop

Don’s Noodle Shop
Instagram: @donsnoodleshop
Don’s Noodle Shop is sinds november 2018 dé nieuwe hotspot voor Aziatisch streetfood. Je kan je geluk niet op met de vele dumplings, springrolls en noedelsoep. Onze favorieten zijn met stipt de bao buns met buikspek en de ‘’In love with the coco’’ vegan noedelsoep. Pluspunt: bij Don’s kan je zowel eten in het café of afhalen als  je zin hebt in een Aziatische maaltijd. 

Restaurant Tilburg: De Houtloods

De Houtloods
Instagram: @dehoutloods
De Houtloods kun je vinden in de bruisende Spoorzone. Het originele pand is in zijn waarde gelaten waardoor je in een unieke omgeving aan tafel kan zitten. De menukaart is in plaats van gerechten op smaken ingedeeld. Kies uit vier 'smaken' om een hele maaltijd samen te stellen. Tip: reserveer een plek aan de bar om de chefs van dichtbij aan het werk te zien.

Restaurant Tilburg: RAK

RAK
Instagram: @restaurantrak
​​​​​​Van de restaurants in Tilburg verdient Restaurant Rak zeker een plek in onze lijst. In het industrieel ingerichte restaurant eet je gerechten uit de internationale keuken op hoog niveau van chef Giel van Schaaijk. En dat allemaal terwijl je zit op een fluwelen stoel en uitkijkt op de Piushaven.