Rudolph’s Tilburger

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Zoete aardappels

  • Schil en snijd de aardappels in partjes.
  • Meng de aardappels in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar.

Glaceersaus

  • Was en snijd 2 tomaten in blokjes.
  • Schil en rasp de gember.
  • Kook in een pan de tomatenblokjes, de gember, honing, ketchup, korianderpoeder, komijnpoeder en 200 ml water tot de helft in.
  • Zeef de saus.

Hamburgersaus

  • Meng de chilisaus met de piccalilly

Hamburgers

  • Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook en chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, ei en paneermeel toe en meng goed door.
  • Vorm 4 burgers en maak, met een flesdopje of je vinger, een gaatje in het midden.
  • Bestrijk de hamburgers met olie.
  • Verwarm een grillpan voor. Snijd de broodjes open en grill de sesambroodjes circa 2 minuten.
  • Grill de hamburgers in circa 2 minuten per kant gaar.
  • Was en snijd de bladeren van de kropsla los.
  • Snijd de tomaten en de komkommers in plakjes.
  • Bestrijk de hamburgers met een lepel glaceersaus.
  • Beleg de broodjes met de sla, tomaat en komkommer. Leg er een hamburger op en schep met een lepel de hamburgersaus in het gaatje.

Ingredienten

4
Personen

Zoete aardappels en glaceersaus

  • 4 zoete aardappelen
  • zonnebloemolie
  • 4 cm gember
  • 2 el honing
  • 2 el ketchup
  • 1 snufje korianderpoeder
  • 1 snufje komijnpoeder

Hamburgersaus

  • 4 el piccalilly
  • 4 el chilisaus

Hamburgers

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 20 g paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper

Garneren

  • 4 sesambroodjes
  • 1 kropsla
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
Geef je waardering
5