Voorfrituren 

Koop je friet in de supermarkt, is deze al voorgegaard in een frituur op 150 graden Celsius. Maken je eigen frieten, moet je dit nog thuis doen. Dit voorgaren zorgt ervoor dat de friet van binnen al gaart, en een deel van haar vocht verliest maar nog níet bruin bakt. 

Voorkoken in water

In plaats van voorgaren in frituurvet, schijnt het net zo lekker (of misschien wel lekkerder) te zijn om de aardappels voor te garen in kokend water. Hierdoor wordt je friet krokanter én bevat de helft minder vet. Je zou de gekookte aardappelen natuurlijk ook nog kunnen afmaken in de oven of airfryer in plaats van te frituren. 

Zo kook je huisgemaakte friet voor

Zet een pan op met ruim water. Snijd de aardappels in frieten van jouw favoriete formaat. Je kunt hierbij de schil erop laten (al raden we dit aan om alleen in het voorjaar en zomer te doen. In de winter hebben de aardappels een dikke- leerachtige schil.) Kook de aardappels vervolgens bijna gaar in ongeveer dan 5 minuten. Laat goed uitlekken. Laat de aardappels goed uitgespreid op een ovenplaat afkoelen voordat je ze frituurt.